Sinds ik gestart ben met het Ketodieet heb ik heel wat dingen met jullie kunnen delen. Ik schreef een artikel over 'hoe het allemaal begon' en hield daarnaast ook een dagboek bij. Daarin schreef ik uitgebreid over het verloop van mijn dieet. Vele lezers stelden mij boeiende vragen en er was al snel heel wat interesse.

Kortgeleden besliste ik echter om geen wekelijkse verslagen meer bij te houden. Enerzijds omdat ik mij goed voel bij het dieet en geen opmerkelijke veranderingen ervaar, en anderzijds omdat we (mijn vriend en ik) binnenkort opnieuw op reis vertrekken en daar dus minder tijd zullen vinden/nemen om een dagboek te schrijven.

Ik kijk er weliswaar naar uit om meer algemene informatie te delen in verband met voeding. Afgelopen weken maakte ik al verschillende informatieve verslagen, en die zullen blijvend aangevuld en herzien worden.

In dit verslag focus ik me op de laatste weken van het jaar. Wat een fijne periode! Ik kreeg de kans om de feestdagen door te brengen met mijn familie, en ik genoot volop. Alvorens aan het feestmenu te starten, nam ik een aantal specifieke beslissingen.

  • Ik koos ervoor om mezelf een aperitief te gunnen tijdens de feestdagen, maar beperkte mij weliswaar tot een 2-tal glaasjes (Gin Tonic).
  • Daarnaast besliste ik om tussen de verschillende feestmaaltijden, een goede 16 uur te laten waarbinnen ik vastte. Dit lukte mij prima, en honger ervaarde ik niet.
  • Ik besliste om me tijdens de feestmaaltijden voornamelijk te focussen op het eten van vetten in plaats van koolhydraten en/of suikers, want die mogelijkheid is er altijd.

Dit ging allemaal prima, en ik voelde dat mijn lichaam hier reeds gewoon aan was. Ook mijn familie hield rekening met het feit dat ik een 'speciaal' dieet volg. Mijn dank gaat dan ook uit naar hen voor al hun steun en motivatie tijdens deze periode.

Toch voelde ik bij een aantal mensen ook wat onbegrip. Het Ketodieet doelt op het eten van veel vetten, en dat is iets waar vele mensen zich vragen bij stellen. 'Ik dacht dat vet niet gezond was?', 'Geen wijn?' 'Dat is toch niet gezellig', en 'Kan je dat wel volhouden?'

Ik stelde mij open voor de vele vragen, en had boeiende gesprekken in verband met voeding en gezondheid in het algemeen. Ondanks het feit dat het Ketodieet nog steeds weinig bekend is, en er hier en daar ook wat onbegrip kwam, zijn een aantal mensen in mijn dichte omgeving ook gestart met het Ketodieet.

Sinds ik met het dieet ben gestart, ben ik ongeveer 7 kilo verloren in gewicht. Ik voel mij fitter, energieker en meer in balans. Indien dit zo blijft, wens ik dit dieet te blijven volgen zonder nog verder af te vallen.