Dag 15 - dag 21

24 november - 1 december

Hoewel ik tijdens de eerste twee weken weinig last ervaarde, had ik tijdens week 3 wel wat algemene klachten. De derde week volgde ik het Ketodieet wat strikter omwille van een verhoogde kennis i.v.m. wat toegestaan is en wat niet. Ik werd mij bovendien steeds meer bewust van wat ik at, en kon heel goed weerstaan aan zoete en koolhydraatrijke producten, ondanks het feit dat we nog steeds op reis waren. Wat ik in grotere mate at: eieren, noten, avocado, vlees, vis en vetten in de vorm van boter en olie.

Tijdens week 3 merkte ik op een bepaald moment een hevige kramp op in mijn rechterarm. Ik kon mijn arm niet goed bewegen, en de kramp heeft zeker 10 minuten aangehouden, waarna ik die nog langer dan een dag gevoeld heb. Ik was geschrokken en ik ging op zoek naar een verklaring. Die nacht sliep ik slecht. Waren dit tekenen dat mijn lichaam zich verder aan het aanpassen was? Mentaal voelde ik mij sterk.

Ik besliste wat meer water te drinken (ondanks het feit dat ik minstens 3 liter per dag dronk) en ik nam wat extra zout in. Bovendien las ik mij verder in over de 'Ketogriep'. Het lijkt mij dan ook belangrijk om goed te begrijpen welke symptomen te maken hebben met de Ketogriep en wat de precieze oorzaak ervan is. Ook nam ik mij voor om (eens terug in België) mijn bloed te laten onderzoeken om verdere opvolging tijdens het dieet mogelijk te maken.

Uit verder onderzoek bleek dat de spierkramp mogelijks een gevolg zou zijn van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Tijdens die week vond ik het dan ook belangrijk om aandacht te hebben voor dit soort voedingsstoffen. Ik startte met het bijhouden van alles wat ik at, en koppelde daar telkens de juiste hoeveelheid voedingsstoffen aan vast.

'Overzicht voedingsstoffen week 3'

Daarnaast is het niet alleen belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Binnen het Ketodieet is het namelijk ook belangrijk om een juist percentage van de drie verschillende macronutriënten na te streven. Dit kunnen jullie lezen in mijn artikel 'Wat is Keto'.

In onderstaande grafiek kunnen jullie het gemiddelde vinden van de macro's van mijn derde week.

'Overzicht macro's week 3'

Na analyse blijkt dat mijn macro's behoorlijk goed overeenkomen met wat het Ketodieet voorschrijft. Ik ben tevreden, en merkte in de afgelopen drie weken reeds een gewichtsverlies op van maar liefst 5 kilogram.