Dag 22 - dag 28

2 december - 8 december

Tijdens de vierde week is alles vlot verlopen. Ik dronk veel water en had aandacht voor voldoende en voedzame porties eten. Ik voelde mij energiek en had verder geen klachten. Intussen waren we opnieuw in België, waar we gedurende de maand december even zouden wonen. In januari is ons plan om opnieuw naar Amerika te trekken, meerbepaald richting Argentinië. Wat spannend!

De vierde week van het dieet bestond voornamelijk uit het experimenteren met nieuwe gerechten. Het begon al in de supermarkt. Ik wilde mijn inkopen graag bewust doen, en gaf mezelf dus de kans om vele voedingswaardetabellen af te lezen. Ik nam de tijd om verder onderzoek te doen, en ook thuis liet ik mij gaan in de keuken.

Daarnaast was week 4 opnieuw een week waarin ik alles wat ik at, mooi bijhield. Ik maakte notities en analyseerde de ingenomen voedingswaarden en de daarbij horende macropercentages. Dit is mijn overzicht:

'Overzicht voedingsstoffen week 4'

'Overzicht macro's week 4'

Uit analyse blijkt dat mijn macro's overeenkomen met die van de week ervoor. Dit is goed nieuws, want volgens het Ketodieet wordt er gestreefd naar volgende verhoudingen:

  • Percentage vet: 70%
  • Percentage eiwit: 25%
  • Percentage koolhydraten: 5%

Ik moet zeggen dat het voor mij helemaal niet moeilijk is om deze verhoudingen na te streven. Ik bereken dan ook niet alles op voorhand, maar houd weliswaar rekening met wat toegestaan is binnen het dieet. De dagelijkse keuze wat betreft maaltijden verloopt vlot omdat die weliswaar beperkter is. Zoals gezegd zijn ook mijn winkelbezoeken een stuk ingekort, en heb ik het gevoel dat ik 3/4de van de supermarkt niet hoef te zien. Wat een luxe.